5 Şubat 2015 Perşembe

Bank Asya'nın ortaklarından, BDDK ve TMSF'ye ihtarname: Her türlü zararın sorumlusu sizsiniz


Bank Asya'nın ortaklarından, BDDK ve TMSF'ye ihtarname: Her türlü zararın sorumlusu sizsiniz
Siyasi gasp operasyonuyla yönetimi değiştirilen Bank Asya'nın ortakları BDDK, TMSF ve yönetime atanan isimlere ihtarname çekti. 
İlk ihtarnameyi BDDK'ya gönderen, aralarında Ali Akbulut, Tacettin Negiş, Ali Rıza Tanrısever, Osman Can Pehlivan'ın da olduğu Bank Asya'nın ortakları, resmi yazıda, kurulma ve halka arzda aranan tüm şartların taşındığına dair belgeleri BDDK'ya ilettiklerini ve kurum tarafından onaydan geçtiğinin altı çizildi. Bankacılık kanununun 18. Maddesine göre yönetim atamanın hukuksuz olduğu belirtildi.
Ortaklar, bugüne kadar da herhangi bir sorun yada eksiklikle ilgili kendilerine bildirim yapılmadığını vurguladı. Yönetime isimlerin atanmasına gerekçe olarak gösterilen evrakların hazırlanmasında kendilerine yeterli sürenin verilmediğinin altını çizen ortaklar, buna rağmen karar alındığından itibaren yüzde 58'lik kısmını temsil eden ortakların ilgili evrakları gönderdiklerini ifade etti. Önceki yönetimin görevine iadesini isteyen Bank Asya'nın ortakları, doğacak tüm zarardan da BDDK'nın sorumlu olduğunun altını çizdi.
Bank Asya'nın ortakları, ikinci ihtarnameyi de TMSF’nin atadığı isimlere gönderdi. Mehmet Ali İslamoğlu, Aydın Gündoğdu, Mehmet Ali Gökçe, Bedri Sayın, Abdullah Güzel Dülger, İsmail Güler, Ahmet Mutlu, İdris Turan İlter ile Zülfikar Kanberoğlu'nun isimlerinin tek tek sıralandı ve BDDK’nın kararının basından öğrenildiği anlatıldı. Yeni yönetime de, ilgili belgelerin BDDK'ya sunulduğu ve onaydan geçtiği, sorun olduğuna dair bir bildirim yapılmadığı bildirildi. İstenilen belgelerin ortakların çoğu tarafından gönderildiği belirtilen yazıda ihtarnamede, "Böyle olmasına rağmen ‘Ortaklık yapısının belirsiz olduğu ve kurucu ortak vasfının kaybedildiği ’ gibi  hukuken ve mantıken kabul edilemez bir gerekçe ile işlem yapılması doğru değildir." ifadeleri kullanıldı. Bank Asya'nın ortakları, bankanın, yeni yönetimden önceki  ve sonraki durumu yakından takip edeceklerini vurgularken, bütün sorumluluğun yeni yönetimde olduğu hatırlatıldı. 

0 yorum:

Yorum Gönder