4 Ocak 2015 Pazar

Diyarbakır'da yüzü kapalı kişiler polisin evine girmek istedi

Polis memurunun evde olduğunu fark eden kişilerin kaçtığı belirtildi. Polis lojmanları dışında kalan polislere ait bilgilerin, bir süre önce terör örgütlerine verildiği iddiaları gündeme gelmişti.

Alınan bilgiye göre, olay Diyarbakır 'ın Bağlar ilçesi Yenihal Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polisin kaldığı evin kapısına, dün akşam saatlerinde gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler daireye girmek istedi. Kapının zorlandığını fark eden polis memurunun kapıyı açmadan 'kim o' diye seslendiği ancak bu sırada kişilerin kaçtığı belirtildi. Polis memurunun kapıyı açmadan kaldığı sitenin bahçesine baktığı ve bu sırada bazı kişilerin koşarak siteden uzaklaştığı öğrenildi.

Durumu emniyete bildiren polis memuru, evine gelen meslektaşlarına durumu anlattı. Olayla ilgili çalışma başlatıldığı belirtildi. Diyarbakır'da daha önce de bazı polis evleri işaretlenmişti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü lojmanları dışında kalan polislerin kaldığı daire kapıları kısa süre önce işaretlenmişti. Terörle mücadelede aktif görev alan bazı polis memurlarına ait bilgilerin de terör örgütlerine verildiği iddiaları gündeme gelmişti.

Öte yandan, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde dün akşam yolu trafiğe kapatan yüzü kapalı gruba polis müdahale etti. Bölgele sevk edilen polis ekiplerine göstericilerin çok sayıda el yapımı patlayıcı ve Molotoflarla saldırı düzenlediği öğrenildi. Polisin de tazyikli suyla gruba müdahale ederek Şehitlik Caddesi'ni trafiğe açtığı belirtildi.

(CİHAN)

0 yorum:

Yorum Gönder