5 Ocak 2015 Pazartesi

Silivri'de skandal: Cezaevi ısıtılmıyor, içerdekiler hastalandı

Avukat Kemal Şimşek, 22 Temmuz sahur operasyonunda tutuklanan Emniyet Müdürleri ve polisler hakkında hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Avukat Kemal Şimşek, Silivri Cezaevi'nde bulunan müvekkillerinin kış aylarının gelmesine rağmen cezaevi yönetiminin battaniye ve ısıtıcı taleplerini karşılamadığını, bunun sonucunda hastalanmalarına neden olduğunu belirtti. Şimşek ayrıca, tutuklu polislerin aileleriyle görüş günlerinde kendilerine zorluk çıkarıldığını ve bu konu hakkında hafta içerisinde suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Cezaevi şartlarıyla ilgili twitter hesabından açıklama yapan Avukat Sıddık Filiz ise cezaevi yönetiminin güvenlik tedbirlerini uygularken zalimane, insanlık dışı ve aşağılayıcı davranışlarda bulunamayacağını ifade etti. Uygulamalarda hukuka uygunluk ilkesinin esas alınması gerektiği çağrısında bulunan Filiz, müvekkillerine reva görülen uygunsuz şartlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İşte Avukat Kemal Şimşek'in o tweetleri;

SİLİVRİ ZİYARETİNDEN ÇIKTIK. HAVANIN SOĞUMASI İLE BİRLİKTE ŞARTLAR DAHA DA AĞIRLAŞIYOR. İDARE TALEPLERE CEVAP VERMİYOR. EZİYET HAD SAFHADA..

MÜV. ERKAN ÜNAL: CEZAEVİ İÇİNDE CEZAEVİ YAŞATILIYOR. DONUYORUZ, ARKADAŞLAR HASTA. BATTANİYE VE ISITICI TALEPLERİMİZ KARŞILANMADI..

MÜV.LERE C.EVİNDE YAPILANLAR İLE AİLELERİNE GÖRÜŞ GÜNLERİNDE YAPILAN EZİYETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAK VE BU HAFTA SUÇ DUYURULARIMIZI YAPACAĞIZ..

MÜV.YURT ATAYÜN'ÜN HAZIRLADIĞI 37 SAYFALIK TESPİTLER DOĞRULTUSUNDA KONUYU İLGİLİ TÜM MAKAM, MERCİ VE KURUMLARA TAŞIYACAĞIZ..

KİMSE BU FEDAKAR VATAN EVLATLARINI SAHİPSİZ SANMASIN. TÜM HUKUKSUZLUKLAR KARŞILIĞINI BULANA KADAR SORUMLULARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ..

Avukat Sıddık Filiz'in tweetleri;

SİLİVRİ CEZAEVİ YÖNETİMİ VE İDARECİLERİ BİLSİN Kİ, ORADA YATAN VATAN EVLATLARININ BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE, HUKUK HESABINI MUTLAKA SORACAKTIR.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 79.maddesi uyarınca Silivri Cezaevi kurum hekimini derhal göreve davet ediyorum.

1)SİLİVRİ C.EVİ YÖNETİMİNİ HUKUKA DAVET EDİYORUM. CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA K. 63/4 UYARINCA GÖREVLERİNİ YAPMALILAR.

2)CİK 63/4 DER Kİ; ODA VE KISIMLARDA İKLİM KOŞULLARI GÖZÜNE ALINARAK YETERLİYER,IŞIK,ISINMA,HAVALANDIRMA VE HİJYEN SAĞLANIR.

3)AYNI KANUNA GÖRE;CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİN INFAZINDA ZALİMANE, İNSANLIK DIŞI, AŞAĞILAYICI VE ONUR KIRICI DAVRANIŞLARDA BULUNULAMAZ.

4)CİK 6/f;C.İ.KURUMLARINDA HÜKÜMLÜLERİN YAŞAM HAKKI İLE BEDEN VE RUH BÜTÜNLÜKLERİNİ KORUMAK ÜZERE HER TÜRLÜ TEDBİRİN ALINMASI ZORUNLUDUR.

5)SİLİVRİ C.EVİ İDARECİLERİ, SORUMLULUKLARINI BİLMELİ, KANUN,TÜZÜK VE YÖNETMELİKLERLE TANINMIŞ HAKLARIN DIKUNULMAZLIĞINI SAĞLAMAK ++

+ÜZERE CEZANIN İNFAZINDA VE İYİLEŞTİRME ÇABALARINDA KANUNİLİK VE HUKUKA UYGUNLUK İLKELERİNİ ESAS ALMALILAR

6)AKSİ HALDE, İŞKENCE VE EZİYET SUÇLARINI İŞLEMİŞ OLUYORLAR. HER İKİ SUÇ TA TCK.DA DÜZENLENMİŞTİR. HUKUK HERKESE HER ZAMAN LAZIM!

0 yorum:

Yorum Gönder